Werkwijze

Hoe verloopt een behandeling?

Intake

Bij een eerste afspraak worden de klachten aan de hand van een vraaggesprek in kaart gebracht. Daarna wordt er een onderzoek gedaan naar de lichaamshouding, de beweeglijkheid van de fascia en de gewrichten. Als je voor bekken(bodem)problemen komt, dan wordt er ook een onderzoek naar de functie van de bekkenbodem gedaan met behulp van de Pelvifit Stoel.

Pelvifit stoel

Om een indruk te krijgen van de functie van de bekkenbodem, wordt meestal gebruik gemaakt van de Pelvifit Stoel. De Pelvifit Trainer is een biofeedbackapparaat en bestaat uit een drukgevoelige sensor in een stoel. Deze is verbonden met een computer. Je kunt gewoon met je kleding aan op deze stoel zitten. De sensor is zó gevoelig dat hij door de kleding heen de aanspanning en ontspanning van de bekkenbodemspieren kan registreren. Dit is uniek en bovendien heel klantvriendelijk!

Behandeling

Iedere klacht en ieder lichaam is uniek. Afhankelijk van wat je klacht is, combineer ik tijdens mijn behandelingen altijd bekkenbodemfysiotherapie met fasciatherapie voor het beste resultaat op de lange termijn. Deze combinatie geeft snel inzicht in de oorzaak van de klacht en daarmee zeer goede resultaten om de balans in het lichaam weer te herstellen. Voor het beste en snelste resultaat krijg je huiswerkoefeningen mee, waarmee je thuis het resultaat van de behandeling helpt verlengen.

Pijnklachten bij het bewegen zijn vaak te verhelpen met behulp van houdingsadviezen, en adviezen over de balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook voor problemen bij het plassen en ontlasting, bij het vrijen, of bij een verzakking, kunnen inzicht in vocht- en vezelgebruik, advies over toiletgang en speciale tips, tricks en oefeningen helpen. Meestal worden er ook speciale technieken gebruikt om de Fascia en de bekkenbodem te behandelen, zoals biofeedback, elektrostimulatie of triggerpointbehandeling.

Inwendig onderzoek

Bij bekkenbodemklachten kan (altijd in overleg en met jouw toestemming!) eventueel een extra inwendig onderzoek worden gedaan. Dit onderzoek vindt nooit plaats tijdens de eerste afspraak. Dit onderzoek geeft meer informatie over de spanning van de bekkenbodemspieren, de coördinatie, pijnklachten en de ligging van de organen, zoals bij een verzakking. Pijnklachten bij het bewegen zijn vaak te verhelpen met behulp van houdingsadviezen, en adviezen over de balans tussen belasting en belastbaarheid. Ook voor problemen bij het plassen en ontlasting, bij het vrijen, of bij een verzakking, kunnen inzicht in vocht- en vezelgebruik, advies over toiletgang en speciale tips, tricks en oefeningen helpen. Meestal worden er ook speciale technieken gebruikt om de Fascia en de bekkenbodem te behandelen, zoals biofeedback, elektrostimulatie of triggerpointbehandeling.

Samenwerking

Voor mij is behandelen vooral samenwerken! Samenwerken met de cliënt, en indien nodig met mijn samenwerkingspartners. Samen proberen het beste naar boven te halen en de kwaliteit van leven weer optimaal te maken. Ik werk indien nodig nauw samen met andere disciplines, zoals een podotherapeut, osteopaat, manueel therapeut. Daarnaast maak ik deel uit van het samenwerkingsverband Bekkenteam De Kempen.

Goed om te weten

Fijn als je de huisregels doorleest.

Voor het beste en snelste resultaat is het belangrijk dat je thuis ook dagelijks je oefeningen doet die je mee krijgt als huiswerk!

De eerste behandeling duurt een uur.
De vervolgbehandelingen duren steeds een half uur.
In totaal zijn er gemiddeld 4 – 8 behandelingen nodig voor een goed resultaat. 

Lees voor aanvang van je bezoek even de huisregels door.

Breng tijdens je eerste afspraak voor de inschrijving een identiteitsbewijs mee. 

In het kader van de hygiëne is het nodig dat je bij elk bezoek een grote schone (bad)handdoek meebrengt.

Meer informatie over een behandeling bij Fyzio-Lin?