Therapie

Fysiotherapie

Bij Fyzio-Lin worden mensen behandeld met klachten aan de spieren, banden, gewrichten en zenuwen. De afgelopen jaren heeft Arlinda zich verder ontwikkeld met orthopedische revalidatie, Mulligan manuele therapie en natuurlijk bekkenfysiotherapie en fasciatherapie. De combinatie van fasciatherapie met (bekken)fysiotherapie geeft fantastische resultaten! Lees hieronder meer over deze vormen van therapie.

Fasciatherapie

Fascia betekent bindweefsel. Het is een gelei-achtig elastisch “spinnenweb”, wat wij onder de huid en tussen alle weefsels in ons lichaam hebben. Het is de belangrijkste factor van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en zorgt ervoor, dat alle weefsels met elkaar verbonden zijn en gevoed worden. Daarnaast zorgt het ervoor, dat spieren en zenuwen soepel en zonder wrijving langs elkaar kunnen glijden; het houdt ons lichaam letterlijk en figuurlijk in balans. Fasciatherapie is een nieuw, krachtig concept om problemen binnen ons lichaam op te sporen en effectief te behandelen.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich op problemen in de buik, de bekkenbodem en het bekken, de heupen en de lage rug. De bekkenbodem staat niet op zichzelf, maar is een belangrijk onderdeel in het hele beweegsysteem van het lichaam. Als dit systeem uit balans raakt, reageren de bekkenbodemspieren hierop met bijvoorbeeld spanning. Meestal zijn de problemen vrij goed te behandelen door bekkenfysiotherapie. Een paar sessies bij een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut kunnen al helpen de klachten te verminderen en meestal ook helemaal op te lossen.