Over Fyzio-Lin

Mijn naam is Arlinda Heerkens, fysio- en fasciatherapeut en trotse eigenaresse van Fyzio-Lin. Ik woon in Netersel, Noord-Brabant, met mijn man en twee volwassen kinderen.

De bekkenbodem heeft als een rode draad door mijn werkzame leven gelopen. Ik ben begonnen als verpleegkundige in het ziekenhuis op de afdeling urologie. Daar werden veel mannen behandeld met prostaatklachten. Later kwam ik terecht op de afdeling gynaecologie, de kraamafdeling en de kinderafdeling. Daarna heb ik nog 20 jaar bij de GGD in de jeugdgezondheidszorg gewerkt met als specialisatie zindelijkheid. 

Ondertussen begon het fysiotherapievirus te kriebelen en sinds 2013 ben ik Fysiotherapeut. Ook in mijn huidige werk als fysiotherapeut is de bekkenbodem mij blijven fascineren en ben ik me er in blijven verdiepen en bijscholen. Met name de opleiding tot fasciatherapeut heeft mijn inzicht in het functioneren van het menselijk lichaam flink verruimd. Een fasciatherapeut bekijkt en behandelt het lichaam als één in verbinding staand geheel en niet als een klacht van een losse spier, gewricht of lichaamsdeel. Met verrassende effecten!

Als fasciatherapeut werk ik o.a veel in de buik en het bekken. Het bekken en de bekkenbodem is op veel manieren te beïnvloeden, maar voor mij is de combinatie van fasciatherapie met bekkenfysiotherapie de allermooiste!

Sinds 2019 is de nieuwe praktijklocatie van Fyzio-Lin aan de Neerakker in Netersel in gebruik genomen. In 2021 heb ik, met trots, de Mastertitel voor Bekkenfysiotherapie behaald.

Sinds 2023 heb ik een collega bij Fyzio-Lin! Brigitte Senft is bekkenfysiotherapeut en tevens gespecialiseerd in problemen op het gebied van seksualiteit. Bij Brigitte kun je dus terecht voor bekkenfysiotherapie (bijv. problemen bij incontinentie, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn, pijn bij het vrijen), behalve de combinatie met fasciatherapie. Bij specifieke vragen of klachten op seksuologisch gebied verwijs ik graag door naar Brigitte, voor seksuele counseling. Onze lijntjes zijn heel kort, dus we kunnen gemakkelijk samen aan een klacht werken. Lees meer over Brigitte.

Voor mij is behandelen vooral samenwerken! Samenwerken met de cliënt, en indien nodig met mijn samenwerkingspartners. Samen proberen het beste naar boven te halen en de kwaliteit van leven weer optimaal te maken.

Graag tot ziens bij Fyzio-Lin!

Wat kan Fyzio-Lin voor jou betekenen?