Over Brigitte

Mijn naam is Brigitte Senft, bekkenfysiotherapeut en gespecialiseerd in het oplossen en behandelen van problemen op het gebied van seksualiteit.

In 1997 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Eindhoven. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest als algemeen fysiotherapeute ben ik gestart met de opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeute. Sinds 2008 draag ik deze specialisatie met veel plezier uit.

Bekkenfysiotherapie is een heel dynamische, uitdagende en boeiende specialisatie binnen de fysiotherapie. Met veel plezier werk ik met mijn cliënten aan het herwinnen van de kwaliteit van leven die als gevolg van de klachten in het bekken- en bekkenbodemgebied verstoord zijn geraakt. Te denken valt onder andere aan verlies van urine en/of ontlasting, obstipatie klachten, het niet kunnen uitstellen van aandrang voor urine en/of ontlasting, stuitklachten, klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling, klachten op seksuologisch gebied, rondom een bekken en/of buikoperatie, en verzakkingsklachten.

In 2019 heb ik de opleiding Seksuologisch counselor afgerond. Een erg mooie aanvulling op de bekkenfysiotherapie. In datzelfde jaar was de tijd rijp om een nieuwe uitdaging aan te gaan om als zzp-er aan de slag te gaan. Sindsdien werk ik op diverse locaties in de Kempen, waaronder voor Fysio-Fit Hapert, op locatie Fyzio-Lin in Netersel.

Bekkenfysiotherapie in combinatie met counseling seksuologie is een ontzettend dankbaar, interessant en leuk beroep en voor mij is behandeling vooral samenwerken. Samenwerken met collega’s en cliënten om samen de kwaliteit van leven te optimaliseren.

Naast mijn werkzaamheden als bekkenfysiotherapeute ben ik moeder van Noud, Ik vind het heerlijk om er, met het gezin of vrienden, op uit te gaan. Hardlopen, yoga, pilates en motorrijden, skiën, lange-afstand wandelen en gezellig met vrienden of familie samen zijn, zijn een paar bezigheden waar ik ontzettend van kan genieten.

Graag tot ziens bij Fyzio-Lin!

Wat houdt seksuele counseling in?