Fyzio-Lin - De praktijk

Over Arlinda

Mijn naam is Arlinda Heerkens, fysio- en fasciatherapeut en trotse eigenaresse van Fyzio-Lin.

De bekkenbodem is eigenlijk als een rode draad door mijn hele werkzame leven gelopen. Na de HAVO ben ik als verpleegkundige in het ziekenhuis begonnen op de afdeling urologie. Daar werden veel mannen behandeld met prostaatklachten. Later kwam ik terecht op de afdeling gynaecologie,de kraamafdeling en de kinderafdeling. Ik heb daarna nog 20 jaar bij de GGD gewerkt op de afdeling jeugdgezondheidszorg. Ik heb mij daar gespecialiseerd in het bedplassen en de zindelijkheid overdag bij kinderen en oudere jeugd. Hierbij werkte ik nauw samen met de incontintentie-poli’s van de ziekenhuizen in de omgeving.

Ook in mijn huidige werk als fysiotherapeut is de bekkenbodem mij blijven fascineren en ben ik me er in blijven verdiepen en bijscholen. Met name de opleiding tot fasciatherapeut heeft mijn inzicht in het functioneren van het menselijk lichaam flink verruimd. Een fasciatherapeut bekijkt en behandelt het lichaam als één in verbinding staand geheel en niet als een klacht van een losse spier, zenuw en/of gewricht. Met verrassende effecten!

Als Rug- en Nekfitztrainer bij Fysio-Fit in Hapert liep ik regelmatig tegen het feit aan, dat veel cursisten grote moeite hebben om de bekkenbodem goed te kunnen aansturen. Iets wat belangrijk is voor de core-stability van de wervelkolom en de aanpak van o.a. rugklachten. In de praktijk zie ik daarnaast, dat lage rugklachten ook heel vaak samen gaan met ongewild urineverlies. Meestal gepaard gaand met schrijnende verhalen over schaamte en isolement. Voor mij vooral een stimulans om me extra in te zetten voor de groep mensen met problemen in het bekkenbodemgebied.

Arlinda Heerkens - Fyzio-lin

Met de Pelvifit kan ik nu de coördinatie (aansturing) van de bekkenbodemspieren heel gericht trainen en daarnaast ook nog de (snel)kracht en het uithoudingsvermogen van deze spieren verbeteren. Door de directe terugkoppeling van de training op de computer zijn de vorderingen objectief meetbaar. Voor mij de perfecte missing-link in de behandeling van rug- en bekkenbodemklachten en diverse andere (sport)blessures. De Pelvifit is met de kleding áán te gebruiken en daarmee laagdrempelig en prettig in het gebruik voor de patiënt.

Ik woon in Netersel, Fyziolin is gevestigd in Middelbeers maar is beschikbaar voor de gehele Kempen. Dit zijn o.a. de dorpen Reusel, Hapert, Bladel, Middelbeers, Diessen, Haghorst, Oirschot, Vessem en Hoogeloon.

 

Arlinda Heerkens - Fyziolin