Contractvrij

Fyzio-Lin werkt contract-vrij. Hierdoor kan Fyzio-Lin u de hoogste kwaliteit bieden. Wij leggen u graag uit hoe dit zit:

Zorgverzekeraars stellen fysiotherapeuten een declaratieovereenkomst in de vorm van een Contract voor, om de kosten van een behandeling direct bij hen te kunnen declareren. In ruil hiervoor leggen zij verschillende, jaarlijks veranderende rigide eisen op, die ook nog eens bij elke verzekeraar (47 verschillende van 11 concerns!) anders zijn.

Eisen die de fysiotherapeut belemmeren in het streven u de hoogste kwaliteit te bieden. Bovendien leiden deze eisen en het declareren bij de fysiotherapeut tot een veel hogere administratieve belasting tijdens de behandeling. Deze tijd gebruikt Fyzio-Lin liever voor de daadwerkelijke behandeling van uw klachten. Bovendien betalen de verzekeraars al 15 jaar hetzelfde tarief, terwijl alle kosten gewoon elk jaar stijgen.

Door bewust geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars, is er meer vrijheid in het fysiotherapeutisch handelen. Ieder lichaam en iedere mens is uniek, dat vraagt om maatwerk. Voor een behandeling is tijd en aandacht nodig. Daarom duurt een behandeling bij Fyzio-Lin 45 minuten. Dit werkt effectiever dan de gebruikelijke 30 minuten waarin gehaast de behandeling, maar ook een groot deel verplichte administratie gepropt moet worden. De keuze van 45 minuten en geen contracten heeft voor u als voordeel, dat er meer tijd voor u persoonlijk is, u minder vaak hoeft te komen en dat er minimale tijd aan administratie van uw behandeltijd af gaat.

 

Kwaliteit gewaarborgd

Is een contractvrije therapeut wel goed?

In Nederland staat iedere therapeut verplicht ingeschreven in het Register voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, ook bekend als het BIG-register. In het BIG-register staat beschreven of een persoon bevoegd is om te werken als therapeut. Hiervoor gelden strenge opleidings- en gedragseisen.

Ook een therapeut die zonder contracten werkt moet aan deze eisen voldoen. Om in dit register te komen en te blijven is de therapeut verplicht zich regelmatig bij te scholen en een verplicht aantal uur als therapeut te werken.

Fyzio-Lin staat ingeschreven in het BIG-register en in het CKR/KRF register (Kwaliteitsregister van de Fysiotherapeuten)

  

Betaling en vergoeding

Fysiotherapie bij Fyzio-Lin valt niet onder het eigen risico en komt in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Vaak is dit rond 50-75% van het tarief, soms ook wel 100%, afhankelijk van welke verzekering voor Fysiotherapie u heeft.  In uw polis kunt u vinden welk bedrag uw verzekeraar hanteert bij niet-gecontracteerde fysiotherapie.

U betaalt na elke behandeling bij voorkeur met uw pinpas of anders contant. De nota kunt u dan zelf indienen bij uw verzekeraar.