Pelvic Stoel - Fyziolin

Bekkenbodemtherapie

Training met de Pelvifit Trainer

Wat is de Pelvifit Trainer?

Voor de behandeling van bekkenbodemklachten maak ik onder anderen gebruik van de Pelvifit Trainer. Dit bio-feedbackapparaat is geschikt voor mannen, vrouwen en jong-volwassenen

De Pelvifit Trainer bestaat uit een drukgevoelige sensor in een stoel. Deze is verbonden aan een computer. U kunt gewoon met uw kleding aan op deze stoel zitten. De sensor is zó gevoelig dat hij door de kleding heen de aanspanning en ontspanning van de bekkenbodemspieren kan registreren. Dit is uniek en bovendien heel klantvriendelijk!

Via de computer wordt de werking van de bekkenbodem zichtbaar gemaakt. Hierdoor kan de bekkenbodem via de stoel onderzocht worden, maar ook getraind. U doet op de stoel verschillende bekkenbodemoefeningen en krijgt via het scherm meteen feedback over het resultaat. De Pelvifit is een ideaal hulpmiddel om de bekkenbodem te leren aansturen, aanspannen en ontspannen en wordt ingesteld op uw specifieke situatie.

Bekkenbodemtraining bureau man - Fyzio-Lin.nl
Bekkenbodemtraining bureau vrouw - Fyzio-Lin.nl

Hoe ziet de behandeling eruit?

Om een optimaal resultaat te kunnen garanderen wordt er tijdens het eerste consult ruim de tijd voor u genomen. Naast het anamnesegesprek krijgt u ook een algeheel fysiotherapeutisch onderzoek van de gewrichten, de spieren en het bindweefsel die een relatie hebben met de bekkenbodem. Door middel van de Pelvifit Trainer wordt een indruk van de conditie van de bekkenbodem verkregen. Vaak zit de daadwerkelijke oorzaak van het probleem niet alléén in de bekkenbodem en is het belangrijk om ook breder te kijken.

Eventuele blokkades in de gewrichten en triggerpoints in de spieren kunnen fungeren als stoorzender in de behandeling en moeten eerst vrijgemaakt worden. Ook littekens in het onderlichaam, voeding, toiletgewoonten, de ademhalingstechniek, de kwaliteit van het bindweefsel en de houding zijn van invloed op de functie van de bekkenbodem en worden meegenomen in de behandeling.

Daarnaast wordt er gestart met bekkenbodemtraining op de Pelvifit Trainer samen met oefentherapie op de praktijk. Voor het beste resultaat krijgt u ook huiswerkoefeningen mee naar huis, waarvan het belangrijk is dat u deze ook dagelijks doet.

Afhankelijk van uw situatie zijn ongeveer 4-6 behandelingen nodig.

Training met de Pelvifit Stoel – Testen, oefenen, evalueren

Bekkenbodemtherapie in de Kempen

Fyzio-Lin is gevestigd in Netersel maar is beschikbaar voor de gehele Kempen. Dit zijn o.a. de dorpen Reusel, Hapert, Bladel, Middelbeers, Oirschot, Haghorst, Diessen, Vessem en Hoogeloon.

Interesse in dit unieke concept? Neem dan contact op of plan een afspraak via onze contactpagina.